Formule 1 verlengt "zomerstop" nog eens

In de week waarin we eigenlijk in de opbouw zouden moeten zitten naar de terugkeer van de Formule 1 naar Nederland heeft die raceklasse besloten nog langer de fabrieken te sluiten. Tot eind mei gebeurt er niets aan ontwikkeling in de F1-fabrieken.

Red Bull Racing

Omdat het coronavirus nog steeds de wereld in zijn greep houdt is er nog steeds geen race zeker in de Formule 1. Wat wel zeker is: de fabrieken liggen stil. De zomerstop is naar voren gehaald en zou eigenlijk tot 7 april duren. Maar op die datum bleek al dat herstarten in bijvoorbeeld Italië echt niet aan de orde kon zijn, daarom werden er drie weken aangeplakt.

Tot gisteren dus, maar ook nu is het openen van de fabrieken nog niet verstandig, laat staan eerlijk. Daarom is er een verlenging afgesproken tot in het totaal 63 dagen vanaf het moment dat de teams in shutdown gingen (sommige Engelse teams werkten nog gewoon door toen anderen in Italië al gedwongen werden om hun werkzaamheden te staken). Er zijn her en der wat uitzonderingen op de shutdown, maar daarvoor moeten de teams individueel toestemming vragen aan de FIA.

Hoewel er nog steeds niet echt geracet wordt, is niet alles verloren. RTL GP zendt dit weekend, waarin we eigenlijk de GP van Zandvoort zouden verwachten, een oude A1 GP race uit. In 2006 keerde voor het eerst weer een internationaal grootschalig F1-achtig evenement terug op Zandvoort. Met Jeroen Bleekemolen op een regenachtig circuit was dat een leuk weekend.

Autosport
  • Red Bull Content Pool