Formule 1: Geen Franse GP, Oostenrijk en Silverstone zonder publiek

Het coronawachten is bijna voorbij, want de Formule 1 heeft een startdatum. Het wordt niet Frankrijk in juni, maar Oostenrijk. Dat wordt wel pas in juli en zonder publiek, maar eindelijk komt er weer wat actie in de tent.

Max Verstappen

Na een lange reeks van nieuwsberichten over Grands Prix die niet doorgaan, is er eindelijk ook goed nieuws, ten minste een GP gaat wel door. Maar eerst het slechte nieuws.

Gisterenmorgen werd bekend dat de Franse Grand Prix definitief niet plaats kan vinden. Het betekent dat Frankrijk en Monaco nu de enige twee races zijn die helemaal van de kalender zijn dit jaar, terwijl voor de rest officieel nog naar een andere datum of andere mogelijkheid wordt gezocht.

Tegelijkertijd kwam er ook goed nieuws naar buiten: de GP van Oostenrijk gaat door. Daarmee heeft het racespektakel eindelijk een startdatum: 5 juli. Minder feestelijk is dat er geen publiek naar de race mag komen kijken, u bent dus op uw televisie aangewezen.

Ook in Engeland gaat de race in Silverstone zonder publiek op de tribunes van start. Daar is echter nog de complicatie dat het niet helemaal zeker is of daar toestemming voor komt van de overheid. Het is dus mogelijk dat er helemaal niet geracet wordt in Engeland. Het Britse ministerie van Sport heeft echter aangegeven dat het openstaat voor ideeën en dus niet alles zonder meer zal verbieden.

De Formule 1 hoopt in dit seizoen alsnog 15 tot 18 races te kunnen organiseren. Daarbij is het zelfs nog mogelijk dat de GP van Zandvoort alsnog ergens na augustus op de kalender verschijnt. INSTANT UPDATE: Zandvoort staat niet op de voorlopige kalender.