Officieel. Dit is de Aston Martin DB11 Volante

In de slechts twaalf maanden dat hij op de markt is heeft de Aston Martin DB11 zich tot een instant hit ontpopt. Volgend jaar krijgt de coupé gezelschap van een open versie, die zojuist onthuld is. Maak kennis met de DB11 Volante.

Waar het stalen klapdak bij open sportwagens aan populariteit lijkt te winnen heeft de Volante gewoon een softtop. Uiteraard is deze in allerlei kleuren te specificeren, voor een mooi contrast dan wel samenspel met de lak op de carrosserie.

Aston Martins nieuwste cabrio komt bij de verkoopstart met een V8 (510 pk) twinturbo-motor uit de schappen van AMG. De in eigen beheer ontwikkelde V12 (coupé-rijtest) volgt waarschijnlijk later. Prijzen van de DB9-opvolger volgen, maar om u een indicatie te geven: de V8-coupé kost hier 230.000 euro. In Groot-Brittannië kost de Volante £15.000 meer dan de coupé, dus met een ruime 250.000 euro zit u waarschijnlijk goed.

Het dak van de 1.870 kg zware Volante - dat uit 8 lagen bestaat - opent en sluit in 14 seconden bij snelheden tot 50 km/u. De eerste leveringen staan voor de lente van 2018 gepland. Voor wat betreft de naam: Aston Martin gebruikt de 'Volante'-aanduiding voor haar open vierzitters, cabrio's zonder achterbank zoals de Vantage krijgen het 'Roadster'-predikaat.