Ode aan Mercedes-Benz G 500 4x4²

Om maar even met de open deur binnen te komen: aan alles komt een einde. Ook aan de geweldige Mercedes G 500 4x4². Wie een nieuwe wil hebben moet snel naar de dealer rennen, want na oktober nemen de Duitsers geen orders meer aan.

Na ruim twee jaar van productie houdt Mercedes het voor gezien met de G 500 4x4². De auto met de bizarre portaalassen gaat de geschiedenisboeken in als een van de meest vreemde schepsels die Mercedes ooit bouwde. Okay, de G63 6x6 was nog bizarder, maar ook dit iets kortere broertje was niet de meest normale auto. Het geval werd ontwikkeld als studiemodel en begin 2015 gepresenteerd in Genève. Mercedes besloot de auto in productie te nemen na een overdaad van enthousiasme onder het (kopers)publiek. Twee jaar later zijn alle gekken die zo'n vierkeervierkwadraat wilden hebben echter voorzien en is het tijd om de productie te staken.

De machtige vierliter V8 (422 pk) blijven we gelukkig nog zien in de gewone G500, die inmiddels ook dicht tegen een vervanger aan zit. Gelukkig belooft Mercedes die auto net zo vierkant te laten als zijn ondertussen bijna drie decennia oude voorganger. Het is overigens te hopen dat Mercedes van de nieuweling op den duur ook weer een 4x4² gaat maken, of dat ze de technologie in de E-Klasse all terrain verstoppen. Voor nu: gelukkig hebben we de foto's nog (of ren voor 31 oktober bij de Mercedesdealer naar binnen met je creditcard).