Deze nieuwe elektrische auto's kunt u in 2018 verwachten

De elektrische revolutie komt er aan, ook al is het tempo ervan vrij revolutie-onwaardig. Volgend jaar heeft u weer meer te kiezen op het volledig elektrische vlak, dit zijn de nieuwe modellen die we verwachten.

Tweede generatie van de auto die elektrisch rijden voor de massa openstelde. Nou ja, relatief gezien dan. Het design van de Leaf is met sprongen vooruit gegaan, de sprongen van de techniek zijn iets minder groot. Puur op specs zijn er meerdere partijen die Nissan kloppen, maar laten we niet te vroeg oordelen: we hebben nog geen meter met het ding gereden. De eerste zero editions komen begin 2018 op de markt. Later volgt een 60 kWh-versie, hoewel Nissan zelf dit nog niet bevestigd heeft

Tesla's eerste auto voor de massa en zonder enige twijfel dé EV waar de wereld het meest naar uitkeek. Maakt gebruik van een nieuwe batterij-form factor in zijn accupakket, en als het goed is rollen er in 2018  al 500.000 van de band in Fremont. Als het goed is...

Het eerste handjevol Amerikanen heeft zijn Model 3 al, als het meezit krijgen de eerste Nederlandse klanten ergens in 2018 hun exemplaar. We zijn benieuwd! 

De eerste volledig elektrische Jaaaaag heet niet E-Pace (die naam was al bezet), maar I-Pace. De Britten brengen de grote elektrische SUV in de tweede helft van 2018 op de markt. Definitieve specificaties volgen, het concept heeft 90 kWh en 400 pk aan boord.

De Hyundai Coño is nog maar net op de markt, maar volgend jaar al moet er een volledig elektrische versie van verschijnen. Althans, zo gonst het in de geruchtenmachine. Als 'brandstof' wordt een 50 kWh-pakket geopperd.

Kia's Niro is er als hybride en plug-in hybride, en komt in 2018 ook als volelektrische auto op de markt. Over de grootte van het accupakket verschillen de meningen. De een houdt het op de 28 kWh die nu ook in de Ioniq zit, de ander meent dat 50 kWh realistischer is voor een in 2018 te lanceren EV. Het enige dat we tot nu toe weten is dat de auto volgend jaar komt.

We sluiten af met een gerucht: de volledig elektrische Ioniq, waarvan de afgelopen maanden een 70-tal exemplaren verspreid over Amsterdam volledig leeggereden stilstaan omdat niemand zich geroepen voelt de dingen op te laden als deelauto staan, zou in 2018 een accu-upgrade krijgen, van 28 naar 46 kWh. Op de forums wordt dit druk bediscussieerd, het wachten is op een bevestiging.

U ziet, we worden weliswaar om de oren geslagen met elektrische modellen die komen gaan, maar in de showroom zelf schiet het nog niet zo op. Auto's als de Porsche MissionE, de Audi e-tron Quattro/Q6, en een elektrische VW Phaeton verwachten we pas in 2019, en ook van de Kia/Hyundai-SUV's is nog geen officiële bevestiging. De enige producten die al hard bevestigd zijn, zijn de nieuwe Leaf en de Jaguar I-Pace. Een Stonic EV is een mogelijkheid, hoewel de elektrische Niro eerder komt. Mochten we nog iets vergeten zijn, laat het weten in de comments.