239 euro boete voor rubberneckende ramptoeristen Zijtaart

De politie heeft gistermiddag dubbel nuttig opgetreden bij een auto-ongeluk op de N279. Aan de ene kant werden de gebruikelijke ondersteunende taken uitgevoerd, aan de andere kant werd tegelijkertijd de staatskas gespekt.

Ze zeggen wel eens dat Brabant de economische motor van Nederland.  Deze uitspraak lijkt niet alleen voor de algehele (zowel legale als minder-legale) bedrijvigheid te gelden, maar ook te gelden voor het afzetgebied van het CJIB. Hadden we gisteren nog een jammerende Jordi de Feestwinkeleigenaar uit Geldrop, die in zijn busje vol heliumballonnen door oom motoragent over de knie werd gelegd; vandaag is het pittoreske Zijtaart, dat in het verleden vooral bekendheid verwierf door een ietwat uit de hand gelopen kickboksgala, in het nieuws.

Toen er zich gistermiddag een ongeval voordeed op de N279 bedacht menig  voorbijganger zich geen seconde, en pakte de smartphone erbij voor een sappige video. Doet het immers altijd leuk op verjaardagen en/of Facebook, beelden van een auto/fiets die tegen een boom in de kreukels ligt, het liefst met wat bloed erbij. En hoewel het misschien niet zo beschaafd is, is het bij ons weten niet verboden de nasleep van een ongeval te filmen, zo lang je de hulpdiensten maar niet hindert. Echter, wat deze deze muppets? Ze filmden doodleuk van achter het stuur tijdens het voorbijrijden. Zeg maar het equivalent van naast een patrouillerende agent gaan staan, een ponypak en sleutelbos uit je zak op te diepen, en ter plekke een flinke snuif poeder je neuskanaal in te jagen.

Oom Agent kon er dan ook niet om lachen, en schreef iedere overtreder een flip uit van 230 euro, plus 9 euro administratiekosten. Als het het dubbele bedrag was, hadden wij het ook goed gevonden. Man man man... Onze tip voor aspirerende Louis Blooms: koop een dashcam, dan heb je alles wat je tegenkomt op beeld, in betere kwaliteit en voor minder geld.