Nederlandse BMW 7 Serie krijgt V8 uit M5

Huzarenstukje of monster van Frankenstein? Die vraag zal door iedereen anders beantwoord worden, maar één ding staat vast: deze oude 7 Serie met M5-motor is een BEEST.

U kende JD Customs wellicht vooral van de frivole wrapjes die op menig supercar worden geplakt, maar dit project bewijst dat het bedrijf meer in zijn mars heeft. Ze namen een 745i van de eerste generatie (E23) en knapten deze van binnen en van buiten helemaal op. Naast fancy nieuw cognackleurig leer van binnen werden er wat discutabele 20" Rotiforms onder gelegd, die praktisch in de wielkasten liggen.

Het piece de resistance schuilt echter onder de motorkap: waar ooit een 252 pk sterke 3.5 zes-in-lijn huisde is nu een enorme vrij ademende V8 uit de BMW M5  geplaatst. Deze 400 pk sterke S62,is een atmosferische 5 liter (of eigenlijk een 4.9, want 4.941 cc groot) V8 die dienst deed in de Z8 en de M5 van de E39-generatie, voor velen nog steeds de zuiverste M5 die BMW ooit maakte. Erna kwam de E60 met zijn V10 en daarna trad  voorgoed het turbotijdperk in bij BMW.

Over het uiterlijk mag u zo uw eigen mening hebben, maar luister even naar het geluid dat de 7 Serie produceert. Als dat geen kippenvel oplevert bent u dood van binnen.