Ultieme wannahave: groene Audi RS5 met 530 pk

Op zoek naar een nieuwe scheurcoupé, en mag het best een beetje flashy zijn? Neem dan eens contact op met ABT, dat de nagelnieuwe Audi RS5 pornoficeerde. Het resultaat mag er wezen. 

De nieuwe Audi RS5 heeft geen V8 meer, en met dit gemis in het hoofd gooien we nog regelmatig zacht snikkend een kopje 102 octaan op de grond. Echter, de nieuwe 2.9 V6 turbo heeft twee voordelen: hij is koppelsterk en bovendien goed te tunen. ABT, de firma die vanouds innige banden met Audi onderhoudt (en meerdere raceteams onderhoudt), pakte als eerste de koe bij de hoorns ringen en komt met deze RS5-R.

De motor werd opgepept van 450 pk / 600 Nm tot 530 pk / 690 Nm. Dankzij deze vermogensinjectie sprint de groene coupé in een indrukwekkende 3,6s vanuit stilstand naar de 100 km/u (dit was 3,9s), over de topsnelheid worden geen uitspraken gedaan. Naast het heerlijke groene kleurtje voegt ABT waar dit kan carbon toe, wat niet slecht met elkaar contrasteert. 

U wilt er één hebben? Wees dan snel, ABT maakt er niet meer dan vijftig. In maart nemen de Duitsers hun verse aanwinst mee naar Genève, alwaar de liefhebbers zich aan de tweedeurs kunnen vergapen.