Elon Musk heropent Tesla-fabriek: 'Arresteer me dan'

De lockdown in Californië wordt langzamerhand afgebouwd. Een county in de staat blijft echter dapper weerstand bieden tegen de versoepelingen, Alameda County. Laat dat nou precies de locatie zijn van de Tesla-fabriek. Elon Musk wil niet langer wachten en heeft de fabriek gewoon opengegooid.

Tesla

Op internet was de hoon groot toen Elon Musk dit weekend aankondigde de fabriek in Fremont te gaan heropenen. De in Zuid-Afrika geboren miljardair was een "exponent van Apartheid" en een moordenaar van zijn personeel.

Volgens Musk zijn de regels van de lockdown veel te streng en is zijn fabriek veilig genoeg voor het personeel om aan het werk te kunnen. Sterker nog, Tesla heeft van de staat Californië een officiële toestemming gekregen om de fabriek te herstarten. De lokale county heeft die herstart echter achteraf verboden. Iets dat volgens Musk niet kan, vandaar dat hij alsnog besloot om de Tesla-fabriek aan te zetten.

Zelfs op het gebied van autofabrieken hebben de amateurvirologen dus de publieke opinie in handen. Elon Musk is het gezeur inmiddels zo beu dat hij overweegt om de fabriek en het hoofdkwartier van Tesla te verplaatsen naar Nevada of Texas.