Elon Musk boos op Californië, politici: 'F*ck Elon'

Al een tijdje lat Elon Musk de wereld weten dat hij de lockdowns vanwege corona nogal fascistisch vindt. Afgelopen wekend liep het weer wat verder uit de hand toen Musk dreigde om de fabriek en het hoofdkantoor uit Fremont te verplaatsen naar Nevada of Texas. De lokale politiek was echter niet onder de indruk: "F*ck Elon Musk"

Elon Musk

Mocht u zich afvragen waarom Autobahn fuck niet voluit durft te schrijven, dat is niet zo. We citeren de tweet van Lorena Gonzalez letterlijk en censureren niet uit puriteinse Amerikaanse overwegingen. En tje, Lorena censureert zichzelf wel.

Enfin, dat detail daargelaten, er was dit weekend weer nieuws in de aanhoudende Elon Musk-soap. De baas van Tesla en SpaceX is boos omdat hij zijn autofabriek in Fremont nog steeds niet mag herstarten. Musk is woedend dat er in Californië een stay-at-home order geldt, waardoor het personeel niet naar de fabriek kan.

Musk dreigt een rechtszaak aan te spannen tegen de lokale overheid van Alameda County omdat het shelter-in-place gebod verlengd is. Terwijl de president en de gouverneur van Californië de boel weer langzaam willen opstarten moet juist in de buurt van de Teslafabriek iedereen binnen blijven. Elon was wellicht wat cranky van het weinige slapen doordat hij onlangs weer vader werd en hij tweette: "Frankly, this is the final straw. Tesla will now move its HQ and future programs to Texas/Nevada immediately. If we even retain Fremont manufacturing activity at all, it will be dependent on how Tesla is treated in the future. Tesla is the last carmaker left in CA."

Politica Lorena Gonzalez uit San Diego was duidelijk over wat ze van Elon Musk vindt: