Tesla stelt beademingsapparaten gratis ter beschikking

Grote baas Elon Musk kocht vorige maand meer dan duizend 'ventilators' in China. De apparaten kunnen op de IC coronapatiënten het leven redden. Hij heeft er teveel en stuurtt ze naar zwaar getroffen gebieden.

Elon Musk

Elon Musk kan denken en doen tegelijk. Terwijl overheden wereldwijd met de handen in het haar zaten hoe ze de corona-pandemie moesten bestrijden handelde Musk meteen. Hij kocht in China een grote partij 'ventilators' op. De apparaten kunnen zieke patiënten beademen en in leven houden.

Hij heef er genoeg voor de omgeving van Los Angeles en wil ervoor zorgen dat de machine die levens kunnen redden niet in een magazijn staan te verstoffen. Om die reden wil hij ze versturen naar ziekenhuizen in de wereld die nu een tekort aan de levensreddende apparatuur hebben. Tesla zorgt voor het verschepen en afleveren en de machines kunnen gratis gebruikt worden.

Voorwaarde is wel dat er een tekort moet zijn. Het is niet de bedoeling dat bijvoorbeeld Nederland nu belt om de machines te verschepen. Hier zouden ze nog in een opslagkamer worden gezet totdat het tekort aan de dag komt.