Oldtimers retepopulair in Nederland

De mens is een luxedier, maar dat weerhoudt velen er niet van om in een slecht geïsoleerde, inefficiënte rokende rammelbak met een crashstructuur uit het jaar kruik te rijden. Sinds 2014 nam het aantal oldtimers in Nederland met 25 procent toe.

Op 1 januari 2018 telde Nederland 140.720 oldtimers, auto's van 40 jaar of ouder. Dit blijkt uit een inventarisatie van het CBS, dat al jarenlang onafgebroken een stijgende lijn ziet in het aantal oldtimers in Nederland. In 2011 lag dit aantal nog op 78.000. Overigens is niet het volledige aantal rijklaar, liefst 1 op elke 4 oldtimers is geschorst.

We snappen de charme van een oldtimer verder volledig. Het zijn auto's die je nog helemaal zelf aan de praat kunt krijgen en houden. En tegen een leuke 250 GTO of D-Type zouden wij ook geen nee zeggen, hoewel we vermoeden dat het grootste deel van de 140 duizend oldtimers van een iets bescheidener statuur is. Voor mensen die een beetje kunnen sleutelen is het werken aan een oldtimer een louterende hobby, en bovendien een goed excuus om niet met je halve trouwboek op de bank te hoeven zitten en weer een of ander zaaddodend zangprogramma te moeten doorstaan.

Sinds enkele jaren zijn de belastingregels voor oude auto's aangepast (half Nederland ging namelijk voor een prikkie een oude stinkende 190D rijden), maar voor auto's van 40 jaar en ouder veranderde er niets. Deze hebben ruime vrijstellingen, waardoor het ook financieel snel haalbaar is om een oud analoog barrel naast je daily in de garage te hebben.

En ja: dat is onze voormalig verkeersministerin Schulz die heel comfortabel in een inie-minie oldtimer is geprakt.