Dit is de nieuwe Hyundai Tucson, met extraveel koplamp

Op de autobeurs in New York heeft Hyundai een van hun populairdere modellen laten zien: de gefacelifte Tucson SUV. Hij oogt frisser en zit vol met de nieuwste elektronische snufjes.

De strakgetrokken Zuid-Koreaan is zowel op uiterlijk als op innerlijk aangepast. Laten we met het cijferwerk beginnen. Er is keuze uit vijf verschillende motoren: drie diesels en twee benzineverbranders. De krachtigste is een 186 pk producerende tweeliter diesel die de power naar alle vier de wielen stuurt. Alternatief kan er voor een 1,6 liter zelfontbrander gekozen worden die 115 of 133 pk produceert. De paarden van die motoren gaan alleen naar de voorwielen. 

Op benzinegebied wordt het niet ineens superinteressant, want hier blijft het bij twee 1,6 liter motoren waarvan er één een turbo heeft. De niet geblazen versie produceert 132 pk waar het exemplaar met boost 177 pk naar de voorwielen stuurt. Daarmee mag u met de nieuwe Tucson overal komen, aangezien alle aandrijvingen aan de Euro 6c emissiestandaard voldoen.

Op het gebied van comfort en veiligheid heeft Hyundai flinke stappen gemaakt met de auto. Hij heeft nu de beschikking over een mooie lijst. Ga er even voor zitten, het zijn nogal wat termen: Forward Collision-Avoidance Assist (FCA), Lane Keeping Assist (LKA), Driver Attention Warning (DAW), Intelligent Speed Limit Warning (ISLW), Surround View Monitor (SVM), High Beam Assist (HBA) en Advanced Smart Cruise Control (ASCC). 

Aan de buitenkant zien we een aangenaam design die in grote lijnen niet bijster veel verschilt van het voorgaande model, maar toch heel veel frisser oogt. Het nieuwe model kreeg een nieuwe grille, LED-koplampen die bijna tot de voorstijl doorlopen (Hyundai gaat verder waar Peugeot enkele jaren geleden gebleven is), achterlichten en een geherdesignede achterbumper. De klant krijgt bij aankoop de keuze uit geheel nieuwe 17-, 18-, en 19-inch velgen.

De nieuwe Tucson zal later dit jaar bij de Nederlandse dealers verschijnen. Over enkele weken wordt de auto officieel in Europa geïntroduceerd.