Robert Kubica gaat óók geen WEC rijden

Afgelopen weken reed Kubica rondjes in de Ginetta-Mecachrome GT60-LT-P1 met de mogelijkheid dat hij zou gaan racen voor het LMP-1 team Manor in de WEC. Nu heeft de Fromule 1-coureur besloten daar vanaf te zien.

De test- en reservecoureur van Williams F1 kreeg de kans om ook in de WEC (World Endurance Championship) een stoeltje te bemachtigen. Maar hij ziet ervan af omdat hij het niet kan combineren. Hij wil zich focussen op het werk dat hij voor Williams in de Formule 1 doet. "Tijdens de afgelopen anderhalve maand ben ik twee dagen thuis geweest en ik weet niet eens meer waar m'n huis is. Ik houd van het racen, maar ik moet rationeel blijven."

De ritten die Robert heeft gemaakt in de LMP1 wagen zijn niet nutteloos geweest. Manor teambaas Graeme Lowdon vertelt dat ze een hoop nuttige informatie hebben verkregen. Het team weet nu wat ze met de auto kunnen en waar de grenzen van de vierwieler liggen. Ook hadden ze Kubica zeker een stoel gegeven als hij daarom had gevraagd. Maar ook Lowdon begrijpt de keuze van de coureur: "Zijn werk voor Williams is intensief en ik denk dat een compleet WEC-programma daarnaast wel veel zou worden."

Het team is pas in de LMP1 gestapt en is nog op zoek naar coureurs. Ze willen met twee Ginetta's op het startgrid van Paul Ricard verschijnen, maar hebben nu nog maar Oliver Rowland en Charlie Robertson onder contract staan voor tests. Aan een line-up wordt nog gewerkt.