U zoekt een Porsche 944? Dit staat er te koop

De instap-Porsche van voordat de 968 en later de Boxster die rol overnam is de 944. Nu er nog net een paar als Youngtimer te boek staan, kijken we of er nog leuke exemplaren tussen zitten.

Van 1982 tot 1991 bouwde Porsche de 944 als goedkope optie voor degene die geen 911 kon betalen. Voorin gooiden de Duitsers een speciaal ontwikkelde viercilinder lijnmotor. Aanvankelijk had de motor 2,5 liter slagvolume, maar in latere modellen volgde een 2,7-versie en daarna ook een 3,0 liter-motor.

Voor de purist is het geen 911, maar voor de rest is het gewoon een Porsche en dus een auto die je wilt hebben. Om het zoekgebied wat te verruimen hebben we ietwat gespeeld met de grens van de Youngtimer-categorie: de oudste modellen in de zoektocht komen uit 1985. Hieronder een selectie occasions die we op GasPedaal.nl vonden.

Een auto met een leeftijd van 32 jaar mag natuurlijk een behoorlijk kilometrage hebben. Met 266.941 km word je hier op je wenken bediend. Desondanks is de auto optisch in orde, maar we hebben er geen meter in gereden, dus daar gaan we natuurlijk niks over zeggen. De prijs lijkt echter wel te zeggen dat dit geen rottig exemplaar is: €9.950 is niet heel weinig, maar dan heb je wel een Pors.

Dat het ook een stuk duurder kan dan 'net geen 10k', bewijst deze Convertible Triple Black uit 1989. Het is een model met de drielitermotor en een handbak. Ondanks de zwarte kleur, leek het de verkoper een goed idee om de auto te fotograferen in een donkere garage. We kunnen dus weinig zeggen over de claim dat de auto er puntgaaf uitziet. De auto is in Nederland te koop, maar heeft nog een Belgische registratie. Gezien de 130.169 die er op de klok staan is de auto alleen gebruikt om de boulevard van Knokke mee op en neer te rijden. Voor €32.500 kun je testen of het allemaal klopt.

De verkoper van deze zilverkleurige 944 heeft er maar liefst tien te koop staan. Dit exemplaar heeft 274.000 KM gereden en mag voor €7.850 mee naar huis. Dat maakt de auto met een 2,5 liter viercilinder de goedkoopste 944 die te koop staat. 

Ondanks dat deze Porsche het grootste getal op de kilometerteller heeft staan, staat er ook een flink getal op het prijskaartje: €16.895. De auto ziet er dan ook strak uit, maar aan het interieur is wel te zien dat je met een auto van 32 jaar oud te maken hebt.

Eveneens 32 jaar oud is deze rode 944 Turbo S. In tegenstelling tot de auto hierboven heeft dit exemplaar juist een heel erg lage kilometertellerstand: 51.523. Het lijkt wat extreem weinig voor zo'n auto, maar wellicht is hij echt van een oud dametje geweest. Wie weet. De prijs is er in ieder geval wel naar: €24.950.