VIDEO: Hoe werkt een V8 precies?

Wij dachten eerlijk gezegd dat we wel wisten hoe een simpele V8 werkt, maar ook wij kwamen toch nog enkele verrassingen tegen. Daarnaast is het gewoon mooi om te zien dat iemand een V8 motor uit de 3D printer heeft gehaald.

U weet ongetwijfeld hoe de gemiddelde vierpitter in grote lijnen werkt. Dat is immers de meest voorkomende motor in Nederland en hij werkt relatief simpel. Een V8 zou dan in theorie net zo simpel moeten werken als een viercilinder die tegen een andere viercilinder is geplakt. Toch komt er iets meer bij kijken, en zijn er ook een aantal extra voordelen aan de V8 configuratie.

Waaronder natuurlijk het hogere vermogen, maar ook bijvoorbeeld de overbrenging van dit vermogen. Een V8 kan dit vele malen soepeler en efficiënter. En hiernaast zijn er vast nog enkele dingen waar u waarschijnlijk nog nooit bij stil heeft gestaan (de verschillen in krukassen bijvoorbeeld). De uitleg komt deze keer in de vorm van een 3D-geprinte achtcilinder gebaseerd op een versie die Chevrolet in het echt maakt: de enorm populaire LS3 V8.