Ayrton Senna's McLaren wordt verkocht

McLaren eerde ondanks de legendarische Ayrton Senna door de nieuwste sportwagen naar hem te vernomen. De -volgens velen- grootste aller tijden verdiende die eer onder meer in een McLaren MP4/8A. Die auto wordt nu geveild. 

Het bericht dat de Formule 1-wagen uit 1993 geveild zou worden is niet nieuw, we schreven er in januari al over. Wel nieuw is de fotosessie die met de wagen is gehouden. Met zijn Marlboro-reclame was de McLaren een van de meest iconisch racewagens die ooit over de circuits heeft gereden. Mede met dank aan Ayrton Senna was de roodwitte auto meestal vooraan de race te zien en daarmee altijd op TV in beeld. 

Achterin de MP4/8A ligt een Ford Cosworth V8, wat de auto een combinatie maakte van man en machine die vijf keer won in seizoen 1993. Het seizoen erna was het rampjaar waarin de Braziliaanse grootmeester ongelukkig aan zijn einde kwam.

De veiling vindt op 11 mei plaats ter voorverwarming op de Grand Prix van Monaco van dit seizoen (die een paar weken later plaatsvindt). Bonhams durft (of wil) nog niet zeggen wat de verwachtte opbrengst van de auto is. Ter vergelijking: de Ferrari van Michael Schumacher werd onlangs voor €6.365.000 geveild in New York.