Max Verstappen vijfde in vrije training China

Vanochtend werden de eerste vrije trainingen van de GP van China verreden. Max Verstappen noteerde in beide sessies de vijfde tijd.

De eerste vrije training werd in onze vroege ochtend gereden, onder droge omstandigheden. Hamilton noteerde met 1:33.999 de enige 1:33'er, voor Kimi Raikkonen en Valtteri Bottas. Hierachter stonden beide Red Bulls, Ricciardo als vierde en Max als vijfde, terwijl Vettel het rijtje van de zes snelste wagens afsloot. De onderlinge verschillen bedroegen slechts enkele tienden.

De beschikbare banden in China zijn medium, soft en ultrasoft. Niet de Supersoft dus, bij ons weten is het voor het eerst dat de compounds niet op elkaar aansluiten. Hamilton en Bottas reden uitsluitend op softs, de rest van de top 5 op een combinatie van medium en ultrasoft. De Haas- en Renault-teams maakten de top 10 vol:

De tweede vrije training werd zojuist nat afgesloten, de laatste minuten van de sessie begin het te regenen en gingen enkele coureurs op de Intermediates naar buiten. Echter, bijna de complete VT2 was droog, en opnieuw zagen we hetzelfde beeld: een dominerend Ferrari en Mercedes, met Hamilton als snelste en hierachter Red Bull. Ricciardo deed het met P9 wat rustiger aan, Max was opnieuw vijfde. De onderlinge verschillen waren opnieuw verwaarloosbaar.

Ook identiek: Lance Stroll bungelde in zijn Williams compleet onderaan het veld. Toegegeven, het is maar een vrije training, maar zonder input van de veteraan Massa lijkt de jonge Canadees hopeloos verloren zijn rondjes te draaien. Ook maakte hij een flinke spin in bocht 8.

Ook op het front der loszittende wielen was weer wat te melden: Stoffel Vandoorne moest de MCL33 aan de kant zetten met een niet vastzittend wiel. Morgen is de kwalificatie, om 8 uur.