Horner: kwalificatiecrash Bahrein Verstappens eigen schuld

Herinnert u zich de crash van Max Verstappen in Q1 in Bahrein? Die veroorzaakt werd door 150 magisch verschenen pk's? Blijkt niets waar van te zijn, aldus Christian Horner. Het was Max' eigen fout. Ouch.

Aan de zijlijn van de eerste trainingssessies in Shanghai worden de laatste oude koeien van Bahrein uit de sloot gehaald. Gisteren was dit het incident tussen Max en Hamilton tijdens de race, vandaag horen we een zeer opmerkelijke ontkrachting van Max Verstappens claim dat zijn crash in Q1 te wijten was aan een engine mapping van zijn Renaultmotor.

Niemand minder dan teambaas Christian Horner geeft nu tegenover Motorsport schoorvoetend toe dat Max gewoon zelf het gaspedaal wat dieper intrapte, doordat hij over de kerbs stuiterde. “It wasn’t a stuck throttle. I think when he got high on the kerb there was an oscillation on the foot. It was fairly obvious. The gearshift around there has always been a bit lumpy, and I think it was a combination of that, pushing flat out, up on the kerb, oscillation with the foot – put a lot of stuff together, that’s what happens. So there’s nothing to read into it.

Een zeer opmerkelijke uitspraak van de teambaas, die zijn pupillen normaalgesproken louter in bescherming neemt. Eerlijk is het wel, maar tegelijkertijd staat Verstappen er slecht op. We snappen dan ook niet waarom Horner zich niet gewoon onthoudt van commentaar en de kwestie laat overwaaien. De uitspraak komt een dag nadat Verstappens teammaat Ricciardo zijn actie op Hamilton in Bahrein als too greedy bestempelde. Te gulzig dus. Max heeft een dikke huid, maar we kunnen ons voorstellen dat hij toch even zit te mokken in het motorhome, na deze kritiek van binnenuit. De timing is ook beroerd, vlak voor een nieuwe kwalificatie.