McLaren legt uit waarom de Senna de Senna heet

Met namen als de P1, 650S, 720S en 520 GT valt de Senna nogal op. Ook qua looks, McLaren heeft er blijkbaar nogal wat vragen over gekregen en komt met wat uitleg over de naamkeuze.

Eerlijk gezegd hebben wij nog nooit twee keer nagedacht over de naam van McLarens 808 pk sterke supercar, maar we moeten toegeven dat het niet in lijn is met de andere naamgeving. Het is niet heel normaal om een nieuwe auto te vernoemen naar een van de meest iconische coureurs ooit, zeker niet als er geen verhaal achter zit. En dat verhaal was nooit echt duidelijk verteld, tot nu. 

McLaren legt het verhaal in een video met wat belangrijke mensen uit. De verklaring van engineering design director Dan Parry-Williams: "His values and his drive and determination, his quest for excellent influenced not only his life but the way we do cars in McLaren."

En ja, ook Senna's bekende quote wordt nog even aangehaald: "There’s the famous recording of him saying, when you think you’ve done the most you possibly can, you can reach a little higher, go a little further. That does exemplify our approach to this car with pushing boundaries we’ve not pushed before."

Nu we dat duidelijk hebben, wachten we nog op uitleg over de designkeuzes die McLaren heeft gemaakt met dit gedrocht. We snappen echt niet wat er fout is gegaan tijdens het tekenen van dit ding. Zeker niet gezien de andere modellen van de fabrikant er allemaal geweldig uit zien.