Eindelijk: een middenmotor in een platgedrukte Kever

Memminger doet niets anders dan oude Kevers restaureren naar originele staat, maar nu wijken ze daar een keertje vanaf met de Roadster 2.7. Een restomod waarbij de motor meer paarden heeft gekregen en naar het midden is verplaatst.

Georg Memming is al sinds 1992 bezig met het restaureren van klassieke Kevers. Na meer dan 25 jaar hetzelfde doen, wordt het misschien een keertje tijd voor wat anders. Daarom maakte hij de Roadster 2.7: nog steeds een Kever, maar dan wel een die wat moderner oogt. 

De Roadster heeft een, je raadt het al, 2,7 liter motorblok. In dit geval een vierpits boxer die het met luchtkoeling moet doen. Hij produceert ongeveer 210 pk en 247 Nm wat niet heel erg veel is, maar zet dat af tegenover het totaalgewicht van 800 kilo en we hebben iets wat potentieel heeft. De top van de cabrio is niet vrijgegeven, maar Georg bevestigt dat deze boven de 200 km/u moet komen. 

Naast dat het motorblok verplaatst en geüpgraded is, is er meer aangepast. Zo remt het geheel nu met een remsysteem dat ook te vinden is op een Porsche 911. Ook prettig is dat de vering verstevigd is en dat de 18 inch velgen met een stuk breder rubber zorgen voor extra grip. 

Tot nu toe klinkt dit als een recept voor heel veel rijplezier en dat is geheel toevallig ook de focus die Memminger had bij het creëren van dit dingetje. Dit is terug te vinden in de keuze om zo min mogelijk elektronica toe te voegen. Men moet het doen zonder enige vorm van entertainment en mag kijken naar de meest basic metertjes en een analoge klok. 

Op dit moment wordt de Roadster nog niet aan het publiek aangeboden. Het gaat hier nog om een concept. Het bedrijf heeft geen productieplannen, tenzij er mensen zijn die interesse tonen en genoeg geld meebrengen. In dat geval is Memminger wellicht over te halen om er twintig te maken. Vanzelfsprekend zijn er geen prijzen gecommuniceerd, maar gezien er voor een normale restauratie al een bedrag van minimaal vijf cijfers gevraagd wordt, lijkt het ons logisch dat de prijs voor dit karretje ergens in de zes cijfers eindigt.