Concurrentie lacht Tesla uit om nieuwe Semi-actieradiusclaim

Ol' Musky is at it again. De grote baas van Tesla beweert ineens dat zijn Semi niet 500 mijl, maar 600 mijl kan rijden op een lading. De concurrentie gelooft het niet en lacht hem uit.

Op de officiële site van de Tesla Semi staat het nog niet, maar volgens opperhoofd Elon kan de truck ineens 966 km afleggen op één lading, in plaats van de eerder communiceerde 806 km. Dit beloofde Musk tijdens de financiële presentatie eerder deze week. 

De uitspraak is gebaseerd op het voortdurend testen van de elektrische vrachtwagen. Hierdoor is er flink wat nieuwe informatie vrijgekomen die het mogelijk maakt voor het bedrijf om de geclaimde bereik van de Semi met 100 mijl omhoog te schroeven. Daarmee presteert Tesla's vrachtwagen beter dan die van de concurrentie. 

Maar baas van de truckdivisie van Daimler Martin Daum is niet onder de indruk van de claim. Hij kon er wel om lachen en moet het eerst zien om het te geloven: "If Tesla really delivers on this promise, we’ll obviously buy two trucks – one to take it apart and one to test because, if that happens, something has passed us by. But for now, the same laws of physics apply in Germany and California."

De cijfers zijn van toepassing op het topmodel van de Semi. Er is ook een paupermodel dat na 480 km al stopt met bewegen. Het plan is om de Semi vanaf volgend jaar in productie te nemen. De eerste vrachtwagens worden in 2020 geleverd. Een planning waar Daum waarschijnlijk ook erg om kan lachen gezien het feit dat Tesla en Musk nu niet echt bekend staan om het behalen van dit soort targets.