AMG biedt nog een dakloze auto met 500+ pk aan

Bent u iemand die maar niet kan kiezen tussen de dakloze AMG GT of de krachtigere GT C Roadster? Dan heeft Mercedes-AMG nu de oplossing: een tussenmodel: de AMG GT S Roadster.

Tot gister was het aanbod van AMG GT's beperkt tot een schamele elf. Vanaf vandaag zijn dat er twaalf. Speciaal voor het mooie lenteweer hebben de Affalterbachers nog een dakloze variant op het menu gezet. Eén die dankzij flink wat updates aan het onderstel en motor niet de meest sportieve en ook niet de meest krachtige is geworden.

De AMG GT S Roadster is geplaatst tussen de simpele GT en de dikste GT C. Hij heeft hetzelfde vierliter twin turbo V8 blok dat de andere GT's ook hebben, alleen produceert deze 522 pk en 670 Nm. Daarmee zet hij een 0 tot 100 km/u-tijd neer van 3,8 seconden en ligt de top op 308 km/u. Allemaal net ietsjes lager dan de GT C, maar flink hoger dan de normale GT.

Qua uitrusting doen ze bij AMG niet moeilijk. Ze hebben het middelste model gewoon exact hetzelfde meegegeven als de dikste versie. Dus standaard vinden we het AMG Ride Control en het elektronische limited slip differentieel terug onder de auto. Ook krijgt de koper van deze auto geen 19 inch, maar 20 inch velgen achter en kan er gekozen worden voor de RACE-modus in het menu. De meesturende achterwielen blijven alleen wel een optie.

Van binnen doet men wel wat lastiger, want daar is alles mogelijk. Wat de klant wil, dat kan hij of zij gewoon krijgen als er maar voor betaald wordt. Gelukkig wil uw dealer u daar vast wel mee helpen. De AMG GT S Roadster is vanaf nu te bestellen en wordt vanaf juli op de weg verwacht.