Mercedes pitcrew repareerde auto langs de baan tijdens 24-uur van Nürburgring

Tijdens de 24-uurs race van de Nürburgring verloor de nummer 48 Mercedes-AMG Team Mann Filter zijn rechter achterwiel bij het verlaten van de pits. De pitcrew kwam het ter plekke repareren.

Tijdens een 24-uurs race kan er extreem veel gebeuren en kan er ook heel veel opgelost worden. Voor Max Götz en zijn team bleek dit maar al te waar in de nacht van zaterdag op zondag tijdens de 24 uur van de Nürburgring. Na een pitstop verloor hij namelijk zijn rechter achterwiel bij het verlaten van de pits. Hij spinde de weg af en het leek erop dat het einde race voor hem was. Totdat hij een van zijn teamleden bij de auto zag verschijnen. Met gereedschap in de hand dachten ze wel even de auto te fiksen langs de kant.

Terwijl de race gewoon doorging druppelden de teamleden langzaam binnen en kwam er steeds meer gereedschap in de buurt van de GT3-wagen. Hij werd een stukje aan de kant geduwd vanwege veiligheid, voor zover de hele operatie überhaupt veilig te noemen is. Het wiel werd uit de grindbak gevist en met wat moeite op de auto geschroefd die vervolgens een Formule 1 rondje van de Ring deed om weer de pits in te duiken.

Bij nadere inspectie bleek er bij het plaatsen van het wiel een spacer vergeten te zijn. Hierdoor zat het wiel niet goed vast en verkoos het zijn eigen weg. Het werd te plaatse gerepareerd en Max kon zijn race na 30 minuten weer doorzetten, al slingerde hij wel heel heftig voordat hij de pits verliet. Even checken of alles wel vast zat. 

En hoewel de Marshalls niet ingrepen tijdens het incident, komt het Mann Filter-team er niet zomaar vanaf. Ze kregen na de race een boete van 2.000 euro.