Rij jezelf je kist in met de Autopilot Buddy

De Autopilot optie van Tesla is nog niet helemaal perfect. Voor de veiligheid moeten de handen af en toe aan het stuur, maar dat hoeft vanaf nu niet meer, de Autopilot Buddy doet dit voor u.

De meeste Tesla-eigenaren zijn super trots op het feit dat hun auto vrijwel autonoom kan rijden. Ze begrijpen dat het nog niet perfect werkt en dat een mens te allen tijden een oogje in het zeil moet houden om in te kunnen ingrijpen. Tesla denkt daar hetzelfde over en vraagt bestuurders om de handen aan het stuur te houden wanneer dit nodig is. Voor extra veiligheid wordt dit gemeten met sensors. So far so good, zou je zeggen. Maar wat nu als je te hufterig en te lui bent om je handen aan het stuur te houden terwijl de auto dit van je vraagt? Dan hebben we hier de oplossing: de Autopilot Buddy.

De Buddy is een tweedelig stuk plastic dat bij elkaar gehouden wordt met magneten. Het kan op het stuur van de Tesla geklikt worden waardoor de auto zal denken dat er handen geplaatst zijn. Zo kan de onmogelijk domme bestuurder berijder zichzelf en anderen op nieuwe en innovatieve manieren van het leven beroven. En dat alles voor een belachelijk hoge prijs van $179,-. 

Maar het wordt nog beter erger. Het bedrijf geeft op de eigen site namelijk aan dat de Buddy de mogelijkheid geeft om zonder veiligheidsmeldingen weer te kunnen genieten van het zelfrijdende vermogen van de Tesla zonder dat ze de hele tijd lastig gevallen worden. 

"Autosteer was first released to Tesla owners in Oct 2015. Since that time “updates” have slowly diminished the duration we can enjoy “autopilot” in our cars. Reduced from thirty minutes to less than three minutes between nagging reminders. This reduction in the cars features made many owners upset. Tesla owners were searching for ways to hack the autopilot or extend the autopilot features without voiding the warranty. “Autopilot Buddy” allows early adopters to once again enjoy autopilot for longer durations, by reducing or turning off the autopilot check-in warning.

Note: When “Autopilot Buddy” is installed you the driver are in control and assume responsibility for the car.*"

En met dat laatste zinnetje spreekt het bedrijf zichzelf al tegen, maar het wordt nog leuker: bij aankoop van de gadget wordt vastgelegd dat de koper nooit het bedrijf mag aanklagen mocht er een ongeluk gebeuren tijdens gebruik. Ook staat er in de kleine lettertjes dat de Buddy ontworpen is voor 'closed track use' en het niet de bedoeling is dat deze op de openbare weg gebruikt wordt. 

Vanaf nu kunnen we bij elk ongeluk met een Tesla twee vragen stellen: stond de Autopilot aan en gebruikte de overleden suïcidale maniak een Autopilot Buddy? Hieronder alvast een voorbeeld van hoe het bijna fout gaat met de Buddy en hoe vriendschappelijk de bestuurder mensen afsnijdt.