Lauwe bliksem: dit is de Opel Corsa GSi

Liefhebbers van kleine scheurijzertjes opgelet: Opel lanceert de Corsa GSi, het vlotste Corsaatje van dit moment. Dit laat hij ook graag zien, met een lekker schreeuwerige kleur, dakspoiler en enuuujrme velgen.

Wie bij Opel voor sportiviteit gaat, die koopt een OPC. Is dit echter iets te hoog gegrepen, dan is een treetje lager een GSi een optie. Bij de huidige, in 2014 geïntroduceerde, Corsa ontbraken beide varianten nog, maar nu komen de Duitsers met een GSi. Deze is voorzien van een 1.4 liter turbotorretje met 150 pk en 220 Nm. Niet heel schokkende specs, maar we kunnen vanaf hier niet zien hoe het vermogen verdeeld wordt natuurlijk. Om de sportieve credentials te onderstrepen heeft de GSi een door OPC aangepakt onderstel en een 6-bak met korte verhoudingen. Opel adviseert de motor bij sportief rijden tussen de 3.000 en 4.500 toeren te houden voor een optimaal koppel.

0-100 gaat desondanks in een wat teleurstellende 8,9 seconden, de topsnelheid bedraagt 207 km/u. Het tussensprintje van 80-120km/u neemt in de vijfde versnelling 9,9 seconden in beslag. Op de foto's zien we flinke 18" wielen met 215/40 R18-banden, die optioneel verkrijgbaar zijn. Ook op de optielijst staat een Recaro-performancekuipje, onmisbaar voor de echte boy racer

Toen de designers aan de achterkant van de auto waren aangekomen was het geld kennelijk op, want we spotten een vrij lullig uitlaatsierstukje in de achterbumper. Dat vloekt met de stylinghyperbool op de rest van de auto. De Corsa GSi komt tot ons via de Duitse PR-afdeling, het is nog niet bekend of de auto ook naar Nederland komt. Momenteel heeft de sterkste hier verkrijgbare Corsa een 1.0 driecilinder met 115 pk.