Instagram-miljonair lekt Lamborghini Aventador SV Jota Roadster

Lamborghini presenteert in 2020 de opvolger van de Aventador, maar voor die tijd zal het alles en iedereen wegblazen met een ultieme uitzwaai-editie, de SV Jota. Het lijkt erop dat een klant alvast het design heeft verklapt.

Veel weten we nog niet van de SVJ, zelfs de naam is bevestigd noch ontkend. In de wandelgangen wordt de opper-Aventador zo genoemd, wat een mooie knik zou zijn naar de Miura SV Jota, waarvan slechts zes exemplaren werden gemaakt. De specs laten zich redelijk raden: de Aventador SV heeft 750 pk, voor een SVJ moeten hier minstens 50 bij om de Ferrari 812 Superfast te evenaren. Maar we zouden er niet raar van opkijken als de Italiaanse techneuten nog een paar extra paarden uit de machtige 6,5 liter V12 peuteren.

De SVJ wordt niet voor 2019 verwacht, maar natuurlijk wordt er al wel druk mee getest. Als we kijken naar spyshots van de coupé die afgelopen maand op de Nürburgring werden gemaakt, dan komt het plaatje dat op Instagram verscheen 1-op-1 over. Dit kan twee dingen betekenen: of er is een handige photoshop gemaakt op basis van de spybeelden, of het is het echte werk. In het laatste geval komt de auto er dus zowel als coupé als als Roadster. Verwacht heel veel carbon en actieve Aerodynamica, zoals op de Huracán Performante.

Achter het account dat de afbeelding postte, whitesse, zit een rijke Amerikaan die onder andere een Veyron en een tweetal Koenigseggs bezit. Verder zien we op zijn account onder andere een Carrera GT verschijnen. Dat hij één van de gegadigden voor een gelimiteerde Lambo is, ligt dus voor de hand. Die dingen zijn immers altijd al uitverkocht voordat ze aan de wereld getoond worden.