Supercarverkoper katapulteert dikste klassieke Mustang 21e eeuw in

Het lijkt wel of iedereen aan het restomodden is geslagen. Waar Singer de Porsche verbetert, doet Clive Sutton het nu voor oude Ford Mustangs. Met oogverblindend resultaat.

De Londense supercarhandelaar Clive Sutton doet wel eens wat met het tunen van auto's. In het verleden heeft hij moderne Mustangs al voorzien van veel meer power en agressievere looks. Maar nooit eerder pakte hij een oldtimer en pimpte deze tot een compleet nieuw model. De GT500CS is het resultaat van tien maanden hard werken. In de basis is het een Ford Mustang Fastback uit 1967, maar daar is nogal wat aan gedaan. Vrijwel elk paneel in het zicht is gerestaureerd of veranderd en afgelakt in kleuren die Ford vandaag aanbiedt, niet de originele uit 1967.

Daarnaast is al het chroom van de carrosserie verwijderd want dat was vroeger mooi, nu spugen we erop. Alle voorheen chromen onderdelen zijn nu zijdeglans zwart, net als de 18 inch velgen. Het interieur is ook compleet veranderd met een hoop Nappaleer, een koolstofvezel dashboard en Recaro kuipstoelen. Het entertainmentsysteem heeft een touchscreen en Apple CarPlay. Andere elektronische snufjes uit de moderne Mustang zijn ook overgenomen. Denk hierbij aan Line Lock om burnouts te doen, traction control, air conditioning en stuurbekrachtiging.

Onder de motorkap vinden we, het kan niet anders, een dikke V8. Eén die in dit geval 5,4 liter kan verplaatsen. Hij produceert ongeveer 525 pk zonder turbo's. De paarden gaan door een 'moderne' 5-bak en een limited-slip differentieel naar de achterwielen. En omdat bladveren nu eenmaal niet geweldig rijden op hogere snelheden, zijn deze vervangen door schroefsets en remmen gebeurt met schijven rondom. 

De auto is te bestellen en kost, afhankelijk van opties, tussen de 220.000 en de 350.000 euro. Het hier getoonde model valt precies in het midden met 290.000 euro.