Alleen Australiërs durven te rallyen in een Dodge Viper

De Dodge Viper heeft zich al meerdere malen bewezen als een bijtertje. De achterkant hele auto is lastig onder controle te houden en dat maakt hem blijkbaar perfect om in te rallyen.

Wanneer je aan een rally-auto denkt, dan denk je aan een Subaru, Lancia of een Ford Fiesta. Een Dodge Viper met dikke V10 in het vooronder komt waarschijnlijk als laatste op het lijstje te staan. Niet voor het stel waaghalzen van Whitehot Motorsport uit Australië. Zij winnen er al twee jaar de Targa Tasmania mee.

Toen er in 2016 nieuwe regels voor de auto's gingen gelden, besloot zevenvoudig Targa Tasmania-winnaar Jason White zijn Dodge Viper ACR Extreme om te bouwen tot rallywagen. Er hoefde gelukkig niet veel te gebeuren om hem racelegaal te maken. Die machtige V10 die het geheel naar 260 km/u kan duwen, zal vast een kleine rol in de keuze gespeeld hebben

Goed, nu is de Targa Tasmania een rally die alleen over asfalt gaat, dus dan valt er al wat meer te zeggen voor de keuze voor een Viper, maar dan nog is hij niet echt geschikt voor krappe bochtige weggetjes waarover de meest uitdagende rally van Australië gaat. Die achterkant wil toch vaak een andere kant op dan de coureur en de rest van de auto.

Daarom kunnen we ook niet anders zeggen dan dat Jason een verrot goede coureur moet zijn om met een monster als dit twee keer achter elkaar de zesdaagse rally op zijn naam te zetten. Dat kan niet makkelijk geweest zijn. Of tenminste, niet zo makkelijk als hij het laat lijken in onderstaande video.