Jaguar blaast de XK nieuw leven in

In 2014 stopte Jaguar met de XK, om plaats te maken voor de F-Type. Hierbij werd overigens nooit gezegd dat het definitief finito was voor de grotere en duurdere XK. Sterker nog: we mogen een terugkeer van de 2+2 verwachten.

Als er de afgelopen jaren één trend zichtbaar is in de automotive, dan is het wel: 'zet alles op hold, en pomp als een malle SUVs van je productielijnen'. Voor Jag is dit niet anders, het bedrijf geniet van de groei die de F-Pace en E-Pace brachten. Daarnaast komt de I-Pace nog dit jaar op de markt en zit er bovendien een J-Pace in de pijplijn, dus ja: de Britten zitten balls deep in de SUV's.

Gelukkig vergeet Jag niet waar het vandaan komt, en dus krijgen de sportwagens ook nog een beetje liefde. De F-Type is een solide verkoper, helemaal na de beslissing om er een viercilinder in te leggen, en over een paar jaar wordt het tijd voor de XK om te reïncarneren. Als gezegd, de prioriteiten lagen vijf jaar geleden anders voor de Britten, wat zakelijk gezien alleen maar logisch is.

Enkele maanden geleden liet designbaas Ian Callum al doorschemeren dat er een wens was de sportwagenfamilie naar meer dan de tweezits F-Type uit te breiden, en nu volgt productstrateeg Hanno Kirner met een soortgelijk verhaal. Tegenover Autocar zegt hij: “The F-Type has been a huge success. We love sports cars –  and I use the plural quite deliberately. Whether that is delivered by a body variant or something else remains to be seen, but for now let’s  just say that the body type is very important for us.

Rond 2019/20 wordt er een nieuwe F-Type verwacht, op een opgewaardeerd platform. Hierop zou vrij makkelijk een nieuwe 2+2 (vaktaal voor een tweezitter met twee hele kleine achterstoeltjes waar je hooguit een kind kwijt kunt, red.) ontwikkeld kunnen worden, wat de terugkeer van de XK inluidt. We hebben geen reden om aan te nemen dat Jaguar zal afwijken van de sterke lettercombinatie, maar voor een bevestiging hiervan moeten we nog even geduld hebben. Voor 2021 wordt een nieuwe XK niet verwacht, en met een dergelijk pril project hoeft er weinig te gebeuren om de tijdlijn een jaar of twee naar achteren te verschuiven. Wanneer de auto er echter komt verwachten we een soepele en historisch zeer verantwoorde zes-in-lijn onder de kap. Jaguar werkt achter de schermen hard aan haar eigen zespitters op één rij, net zoals Mercedes dat al deed.

En nu we toch Mercedes er bij halen: misschien inspireert een nieuwe XK Mercedes-AMG om de SLS te doen herleven. Deze werd immers ook gestaakt ten faveure van de AMG GT.  Just putting it out there...

Afbeelding: Jaguar XK Concept by Karl Sanders (bron).