Kia botoxt de Sportage

U bent in de markt voor een niet te grote Koreaanse SUV, maar de Stonic dekt uw behoeften niet af? Dan is de Sportage de volgende stap op de SUV-ladder. Kia heeft hem strakgetrokken, en introduceert nieuwe diesels en mild-hybridesystemen.

In de autoindustrie duurt een productcyclus acht jaar, met na vier jaar een facelift. Maar niet voor de Koreanen, die werken liever sneller door. Daarom wordt de vierde generatie Sportage, die begin 2016 op de markt kwam, nu al gefacelift. Kia geeft hem een twee dieselopties: een 2.0 CRDi met 48 V-mild hybride of een 1.6 CRDi met 136 pk en 320 Nm, die de oude 1.7 diesel vervangt. Op benzinegebied wijzigt niets, en blijft de keuze tussen een 1.6 GDI en een 1.6 T-GDI.

Elke vierde verkochte Kia in Europa is een Sportage, en dus is het een belangrijk model (In Nederland ligt dit maar op 10%, en koopt meer dan 40% van de Kia-klanten een Picanto, maar dat terzijde).

De opgefriste Sportage krijgt de keuze uit bandenmaten tot 19", kopers van de (afgebeelde) GT Line krijgen bovendien een gers dubbel uitlaatsierstuk. In het interieur vallen een nieuw stuur en nieuwe klokkenwinkel op, in het dashboard mag u kiezen uit een 7" of 8" scherm. De vernieuwde Sportage gaat in het derde kwartaal van 2018 in de verkoop, als u in 2016 een gloednieuwe kocht heeft u dan alweer een verouderd exemplaar.