Red Bull bloedsnel in eerste vrije training Monaco

De toon is gezet: na de eerste trainingssessie van de GP van Monaco laat Red Bull Racing zien dat het honger heeft. Zowel Ricciardo als Verstappen klokten een lage 1:12, en lieten daarmee alles en iedereen achter zich.

De vrijdag is in het raceweekend van Monaco traditioneel een vrije dag, en dus worden vandaag de eerste twee vrije trainingen verreden. De eerste sessie sloot zojuist af, met een 1-2 voor Red Bull Racing. Oké, het zegt nog niet alles, maar duidelijk is wel dat de Stieren pace hebben. Met 1:12.126 was Daniel Ricciardo nu al sneller dan de pole position-tijd van Kimi Raikkonen vorig jaar. Wat misschien niet verbaast als je bedenkt dat de coureurs dit jaar een Hypersoft-band tot hun beschikking hebben.

Afgezien van een verremmertje van Max Verstappen, verliep VT1 prima voor Red Bull. Grenzen werden afgetast en gevonden. Fernando Alonso kende minder succes, hij wist maar een paar rondjes te voltooien met zijn McLaren. Hopelijk is hij het circuit na een jaar afwezigheid niet verleerd.

Romain Grosjean gaat nog even verder in zijn koekebakkersflow: hij schampte de boarding aan het begin van de sessie, en stuiterde later vol over de kerbs. Maar in ieder geval reed hij beter dan teamgenoot Magnussen, die met een hele trage 1:18 de rode lantaarn draagt.

De downforce-setup van Red Bull is uiteraard niet openbaar, maar snelheid had het team zeker: Max Verstappen had met 283,6 km/u de hoogst gemeten snelheid in de speed trap. De rangorde na VT1 zag er als volgt uit: