Italianen beginnen 'Singer' voor Lancia Delta HF Integrale

Stel je hebt eindelijk die lang gekoesterde droomauto, de Lancia Delta HF Integrale, voor je deur staan en je komt erachter dat de auto nog in de eighties leeft. Is een teleurstelling. Gelukkig zijn er Italianen met lichtere materialen die hem opluxen.

Als je de ultieme luchtgekoelde Porsche wilt hebben koop je een 964 en die lever je met een paar stapels cash in bij Singer. Een flinke tijd later krijg je dan de Porsche der Porsches terug met betere wegligging, Williams F1-technologie in de boxer en een uiterlijk om door een ringetje te halen. 

Dat moet ook met een Lancia Delta HF Integrale kunnen dacht Eugenio Amos. De Italiaan is coureur en verzamelaar van bijzondere auto's. Zijn bedrijf Automobili Amos wil nu een verbeterde versie van de Lancia Delta HF Integrale ontwikkelen. Hij hanteert het motto Make Lancia Great Again voor zijn projecten. We helpen het hem hopen, maar helaas lijkt ome Sergio Marchionne weinig te voelen voor een revival van de Lans.

De Delta wordt in ieder geval volledig opnieuw ontwikkeld en krijgt zeker duizend nieuwe onderdelen. Het plaatwerk van de auto wordt vervangen door aluminium, terwijl het front van de auto opnieuw wordt opgebouwd uit koolstofvezel.

De aandrijving wordt uiteraard niet vergeten en ook daar gaan allerlei lichtere en betere onderdelen in. Een van de dingen die Eugenio graag wil creëren is de mogelijkheid om overstuur door de bochten te gaan.

Een van de opvallendste veranderingen is het lozen van de twee achterdeuren. Daar gaat toch niemand zitten. Ook binnenin verandert de auto compleet. Het jaren tachtig dashboard gaat eruit en wordt vervangen door een opwindender exemplaar dat geïnspireerd is op dat van de Delta S4.

Het beste nieuws is dat Amos Automobili geen Evoluziones gaat offeren voor zijn project. Die zijn ten eerste te duur, maar ook te bijzonder om te verbouwen. Amos gebruikt gewone 16v's (niet deze) waarvan er een stuk meer beschikbaar zijn.