Mansory geeft Mercedes C63 Coupé-facelift 650 pk

De tweedeurs Mercedes C-Klasse werd onlangs strakgetrokken, zo ook het topmodel uit de helse krochten van Affalterbach. Mansory trok deze nieuwe C63 AMG door de carbonstraat, en geeft de 4.0 V8 biturbo 650 pk om mee buiten te spelen.

Kenners weten het: Mansory staat garant voor een flinke dosis hood chique in je auto, vooral de SUV's van de tuner gaan soms helemaal nergens meer over. Een voor Mansory relatief kleine coupé als de C63 komt er gelukkig nog vrij genadig af: dit exemplaar krijgt een rood-zwarte streep, flinke wielen en wat aanstellerige flics en dingetjes rond de spoiler en bumpers.

Het grootste nieuws zit wat ons betreft onder de motorkap: hier werden de turbo's van de V8 opgevoerd tot een koele 650 paarden. Verder krijgt de klant 850 Newtonmeterkoppels om mee te spelen, en is de topsnelheid opgetrokken naar 310 km/u. Door de vering iets lager te leggen springen de 20 inch lichtmetalen wielen nog meer in het oog. Leuke spielerei, maar doe ons alleen de motorupgrade maar. En een set luide pijpen natuurlijk.