Opgefriste Jeep Renegade krijgt gloednieuwe motoren

Jeep heeft zijn kleinste model, de Renegade, een facelift gegeven. Om de uiterlijke wijzigingen te ontwaren moeten we hem onder de elektronenmicroscoop leggen, maar het grote nieuws bevindt zich dan ook onder de kap.

Wist u dat de Autosalon van Turijn nog bestond? Wij niet, maar het is wel zo. De beurs heeft zowaar een wereldprimeur in de vorm van de gebotoxde Jeep Renegade. Het handtasje - een zustermodel van de 500X - ruilt naar verluidt zijn verouderde 1.6 E-Torq- en 1.4 Multiair-motoren in voor twee geheel nieuwe benzineverbranders: een 1.0 driecilinder met 120 pk en een 1.3 viercilinder met 150 of 180 pk.

Niet dat we dat officieel van Jeep horen overigens, het is anno 2018 voor de Italiaanse organisatie kennelijk nog steeds te veel gevraagd om een fatsoenlijk persbericht in elkaar te sleutelen. De informatie luidt, kort samengevat: 'hier is de nieuwe Renegade en daar vindt u drie gierige fotootjes. We lanceren meer details en foto's wanneer we daar zin in hebben. Ok doei, we gaan weer aan de lunch.' Nou, bedankt.

Het is nog niet bekend of de nieuwe Renegade nog steeds net zulke lekkere stoppies kan maken als zijn voorganger.