Kia zet Niro volledig onder stroom

Volumemerk Kia heeft de Niro uit elkaar gehaald, de benzinemotor verwijderd en deze vervangen door een elektromotor. Ze hebben de grille aan de voorkant veranderd en het resultaat is de Niro EV, de tweede volledig elektrische auto van het merk.

Kia heeft de Niro EV gepresenteerd aan het grote publiek op de Busan International Motor Show. De auto oogt vrijwel hetzelfde als zijn benzinebroertje met als enige verschil een andere grille en een blauw randje op de velgen. Aan de binnenkant vinden we, op de accenten na, ook vrijwel geen aanpassingen. 

Waar de verandering in het model wel zit, is in de aandrijving. Deze komt in twee varianten: een 64 kWh en een 39,2 kWh versie (net als bij de Hyundai Kona). Met de eerste moet er in theorie 450 kilometer afgelegd kunnen worden, met de laatste maar 300 kilometer. Beide cijfers zijn overigens tot stand gekomen met de WLTP-cyclus. Om de gewichtsverdeling optimaal te houden, liggen de accu's onder de bagageruimte en ligt de elektromotor op de vooras. Deze is in de dikste versie goed voor 204 pk en 395 Nm waardoor een sprintje van 0 naar 100 km/u in 7,8 seconden gaat. het instapmodel moet het doen met 135 pk en 395 Nm

De auto zal dit jaar nog in het thuisland te koop zijn. Later volgen ook andere landen. De verwachting is nu dat we in het najaar bij de dealers kunnen aankloppen.