Politie rolt Amsterdamse Canta-bende op

Wanneer je in je opvoeding (of het gebrek daaraan) geen respect voor andermans eigendom hebt meegekregen, dan spijt ons dat. Maar wat iemand ertoe drijft om zich toe te leggen op de diefstal van Canta's?! Dan verdien je een speciaal plekje in de hel.

De Canta is een iconisch hoog brommobieltje, dat zich nagenoeg exclusief richt op één demografische groep: bejaarden, die doorgaans slecht ter been zijn. Voor de jeugd die hun neus ophaalt voor een brommer is het ding immers niet hip genoeg, tenzij hij heel ironisch wordt bereden. Hoe dan ook, de afgelopen tijd werden er in Amsterdam zeker anderhalf dozijn Cantae gestolen. Net als oude vrouwtjes beroven is ook dit een lekker veilige misdaad, want tegen de tijd dat de eigenaar buiten is ben jij al lang en breed de straat uit. Maar laag is het wel.

Gelukkig heeft de politie de boevenbende te pakken: er werden 18 gestolen Canta's onderschept en zeven verdachten aangehouden, "Amsterdammers in de leeftijd van 17 tot en met 62 jaar". Hoofdverdachten zijn een vader en zoon, die volgens onze bronnen allebei voorzien zijn van een 'born to lose' tatoeage op hun borst (kudos voor wie de referentie onderschept). 

Rechercheurs van de districtsrecherche Amsterdam-West stelden aan het begin van het jaar een onderzoek in, eind maart werden de hoofdverdachten aangehouden voor meerdere diefstallen. Vandaag verlengde de rechtbank het voorarrest van de vader. De politie zet alles op alles om de Canta's weer bij de rechtmatige eigenaren te krijgen. Wij hopen vooral dat ze naderhand net door een geinponem omgeduwd worden.