Alonso: "mijn toekomst in F1 hangt van de sport af"

Fernando Alonso heeft zich de afgelopen paar races niet heel erg positief uitgelaten over de Formule 1 en de richting die het opgaat. Volgens hem is het te voorspelbaar geworden. Het speelt dan ook een grote rol in zijn keuze of hij stopt of doorgaat.

De Grand Prix van Canada liet precies zien wat Alonso al vaker heeft aangekaart: de Formule 1 is twee uur lang kijken naar een optocht van de snelste auto's ter wereld. Het is dan ook iets wat hem erg dwars zit en wat hij blijkbaar ook erg laat meewegen in zijn keuze om misschien na dit seizoen zijn Formule 1-helm op te hangen en weg te lopen van de sport. 

Volgens de Spanjaard is het op dit moment extreem voorspelbaar wie er gaat winnen. Het is geen kampioenschap waar de coureur het verschil maakt, maar waar de auto het verschil maakt. Dit is ook gelijk de reden dat Alonso niet lekker kan presteren de afgelopen jaren met McLaren. Het lukt de autobouwer maar niet om een concurrerende auto op de baan te zetten. Maar toch is dat niet iets wat heel erg belangrijk is in het keuzeproces van tweevoudig wereldkampioen.

Hij geeft zelf aan dat hij prima snapt dat de McLaren niet mee kan komen met de top drie, en dat dit ook helemaal geen probleem is. Het weegt ook zeker niet mee bij het maken van zijn toekomstplannen. Hij geeft wel direct toe dat de auto nog steeds problemen heeft en dat eraan gewerkt moet worden. Als dit gedaan wordt, dan is er nog hoop voor de rest van het seizoen.

Alonso moest zijn 300ste race helaas vroegtijdig beëindigen door een technisch probleem met de McLaren. Het was zuur voor de coureur, maar zelf ziet hij er positieve van in: de auto bewees volgens hem dat ze best competetief kunnen zijn. Ze hebben dat weekend laten zien dat ze wat auto's kunnen inhalen.

Op dit moment rijdt Alsono niet alleen in de Formule 1. Hij maakt dit weekend ook zijn rondjes over Le Mans in de LMP1 auto van Toyota. Daarmee maakt hij een extreem goede kans om de klasse te winnen en zelfs het afstandsrecord te breken. Maar het blijft niet alleen bij de 24 uur van Le Mans, Alonso rijdt het hele seizoen mee bij het Toyota-team in de WEC. Daarnaast heeft hij de kans om terug te keren naar de Indycar. Hij heeft al meerdere malen aangegeven dat hij de sport en zijn vrienden daar mist. Voordeel van de WEC en Indycar is dat Alonso in beide klassen wel kan winnen, iets wat hij in de Formule 1 al sinds 2013 niet meer doet.