Supercoupé BMW 8 Serie is officieel

We hebben er lang op moeten wachten, maar nu is hij er eindelijk: de grote coupé van BMW. De eerste versie die de Duitsers presenteren is de 850i xDrive en 840d xDrive. 

BMW greep de 24 uur van Le Mans aan om de nieuwe 850i te tonen, omdat hij daar in M8 GTE gedaante aan de start verschijnt. In eerste instantie komen er één benzineversie en één dieselvariant op de markt. Later volgen uiteraard meer motoriseringen.

De benzineversie heeft de bekende 4,4 liter V8 met twinturbo onder de motorkap. In de 8 Serie komt er echter nog meer power uit: 530 pk. De technici hebben 68 pk weten te vinden om aan de weg te doneren via het vierwielaandrijvingssysteem. Dankzij die techniek schiet de auto in 3,7 seconden naar de honderd kilometer per uur. Uiteraard houdt het hele feest op bij 250 kilometer per uur. De uitlaat geeft het pure geluid van de motor door en de Duitsers melden trots dat ze deze keer eens niet aan sound engineering hebben gedaan.

De zelfontbrander van de 840d is een zescilinder met bijna drie liter motorinhoud. Het geheel levert 320 pk en dat geeft hem nul naar honderdsprint in 4,9 seconden. En eveneens een top van 250 kilometer per uur. Beide motoriseringen hebben een achttraps steptronic automaat.

BMW spreekt zelf van een nieuwe minimalistische designtaal. Het is nog even afwachten hoe de auto er in het echt uitziet, want het lijkt een bijzonder grote machine op de plaatjes. Zoals te verwachten zitten er alle nieuwe veiligheidsfoefjes in. Het head up display is nog groter geworden en BMW meldt dat het model de laagste koplampen van de hele BMW-familie heeft.

De auto staat eind november bij de BMW-dealers.