'Red Bull kiest voor Hondamotor'

Het twaalfjarige huwelijk tussen Red Bull en Renault staat op springen. Ingewijden melden dat er inmiddels knopen zijn doorgehakt in Milton Keynes: Red Bull rijdt volgend jaar met een Honda-krachtbron.

Sinds de invoering van het turbotijdperk snakt Red Bull naar een wereldtitel. Tot en met 2013 pakte het er vier op rij met Sebastian Vettel, hierna begon, samen met de Mercedes-dominantie, de grote droogte. Als grote schuldige wordt het ondermaats presterende Renault-motorblok aangewezen. De Franse krachtbron kan eenvoudigweg niet mee met Mercedes en Ferrari.

Red Bull had laten weten nog deze maand een beslissing te nemen over de motorleverancier van volgend jaar. Diverse bronnen, waaronder het Franse L'Equipe, melden dat de keuze definitief op Honda is gevallen. Toro Rosso rijdt al met een Hondamotor, en de data van Red Bulls satellietteam waren kennelijk dermate bemoedigend dat de Oostenrijks-Britse raceformatie volgend jaar met de Japanners in zee gaat. 

Details zijn niet bekend gemaakt, maar we gokken op een tweejarige deal, opdat de opties open zijn voor de nieuwe reglementen in 2021. Hopelijk maakt Red Bull-Honda de komende jaren met Verstappen furore, net zoals McLaren-Honda dit dertig jaar geleden deed met Prost en Senna.