Ford en Ferrari nemen het tegen elkaar op in de bioscoop

U kent het verhaal van het team van Ford dat Ferrari moest en zou verslaan tijdens Le Mans 1966 toch wel? Juist. Hollywood gaat dat verhaal veranderen in film met een briljante sterrencast.

Het is een van de mooiste verhalen uit de autohistorie. Enzo Ferrari zou gaan samenwerken met Henry Ford II, maar bij het tekenen van het contract bedacht hij zich en liep gewoon weg. Henry was hier zo pissig over dat hij de Ford GT40 liet ontwikkelen. Puur en alleen omdat hij de Ferrari's op Le Mans helemaal zoek wilde rijden. Dat lukte overigens niet meteen, maar de aanhouder wint, want in 1966 zette Ford het hele podium van Le Mans vol met zijn eigen auto's.

De film, die wordt geregiseerd door James Mangold (Logan, The Wolverine), volgt het team van engineers onder leiding van Carroll Shelby en de Britse coureur Ken Miles. Zij kregen de de taak om een auto te ontwikkelen die Ferrari in alles kon verslaan op zijn eigen spelletje: Le Mans winnen dus. Matt Damon zal de rol van Shelby op zich nemen en Christian Bale speelt Miles. Ook The Punisher is te zien in de film: hij speelt Lee Iacocca. 

Het project staat nog in de kinderschoenen en heeft nog slechts een onofficiële titel: 'Untitled Ford vs. Ferrari Project'. En hoewel de film op het waargebeurde verhaal gebaseerd wordt, is nog niet duidelijk wat schrijvers Jez en John-Henry Butterworth als bronmateriaal nemen. Aanvankelijk werd gedacht dat het boek 'Go Like Hell' van A.J. Baime de basis zou worden, maar de rechten daarvan liggen nu bij productiebedrijf Legendary Entertainment. Zij produceren op dit moment een tv-serie aan het op basis van het boek. 

Het lijkt er dus op dat we binnenkort niet één, maar zelfs twee keer kunnen genieten van het verhaal van Ford Vs. Ferrari. Eerst in de bioscoop, en daarna thuis op de bank (of andersom); helaas weten we nog helemaal niets over de mogelijke releasedata. Mocht u nu al wat willen zien, dan raden we aan om hieronder op play te klikken.