U zoekt een Honda S2000? Dit staat er te koop

Tussen 1999 en 2009 bouwde Honda een sportieve roadster met een bijzondere motor, de S2000. Door de VTEC-techniek maakte de motor fenomenaal en de besturing was ultradirect. Echt een rijdersauto, tijd om er een aan te schaffen.

De tweeliter viercilinder in de Honda S2000 kan op sommige rijders overkomen als een suffige prutteltje met weinig potentie. Dat zijn de bestuurders die niet weten waar de letters VTEC voor staan. Het variable valve timing and lift electronic control system van de Honda S2000 zorgt ervoor dat het feest begint waar bij andere auto's de rode zone op de toerenteller staat. Na 6.000 toeren komt de motor pas tot leven en het houdt niet op tot 9.000 omwentelingen. Dat gaat uiteraard gepaard met een gejank uit de uitlaat waarvan je kippenvel krijgt.

Tel daarbij op dat de S2000 er nog steeds prima uitziet en ook nog eens is voorzien van een uitstekende onderstel: dit is een auto die op je bucketlist van auto's moet staan. We struinden op Gaspedaal.nl naar een aantal opvallende exemplaren.

Waarom we dit de lekkerste noemen? Tja, dat is gewoon een persoonlijke keus, de zwarte velgen en het zilvergrijze exterieur van de auto doen het goed. Hij is niet te oud, de kilometerstand lijkt niet heel overdreven laag (hij woonde vier jaar lang niet in Nederland) en daarnaast ziet het interieur er prima uit. Voor €21.500 mag je hem meenemen.

Uitgevoerd in Ascarirood en met zijn eigen hardtop erbij is dit de duurste Honda S2000 van het land. De 65.465 km op de teller zijn echt, de auto komt met een NAP. De verkoper heeft hem al een tijdje in zijn showroom staan (naar eigen zegen als blikvanger), maar wil er nu wel eens van af. Wellicht zal het betekenen dat er speelruimte in de prijs van €35.499 zit, maar het kan ook zijn dat hij hem liever houdt als niemand de volle mep ophoest.

De auto met de hoogste kilometerstand komt uit het buitenland, maar staat te koop bij een Hondadealer. Die heeft de auto uit Amerika geïmporteerd, de auto gerestaureerd en overgespoten. Het cabriodak van deze S2000 is ook nieuw. Met een tellerstand van 219.199 km kun je ervan uitgaan dat de klok van de auto uit 2004 niet is teruggedraaid. Voor €23.950 ben je eigenaar van de langst geteste S2000 occasie.

Dat de jongste occasion niet altijd de beste koop is, bewijst deze zwarte S2000. De auto is een Engels importexemplaar, dat dus het stuur aan de verkeerde kant heeft. Daarnaast heeft hij overduidelijk een klapper gemaakt. De 241 paarden zitten no gin de auto, maar uiterlijk kan er het een en ander aan verbeterd worden. Je hebt je eigen Edd China nodig om deze auto op te bouwen naar een pareltje. Maar voor €8.500 zit je voor weinig ineen brakke S2000.

Tegenover de jongste S2000 zetten we de oudste van het stel. Deze Honda kwam in 2000 (hoe toepasselijk) op de weg en reed sindsdien 96.000 kilometer. Althans, dat zegt de meter, maar de RDW weet het niet helemaal zeker (al lijken de 21.000 km in de eerste drie jaar voordat hij naar Nederland kwam niet heel onlogisch). De auto ziet er een stuk beer uit dan zijn broertje hierboven, maar kost ook meteen tien rooitjes meer. Voor €18.999 mag je je eigenaar noemen van deze wolf in wolfskleren.

Officieel is de goedkoopste Honda S2000 die we hier zien de goedkoopste niet. Voor tweeduizend euro minder heb je er ook een, maar daarmee kun je niet rijden. Deze blauwe met zwarte velgen ziet er lekker uit. Hij is na vijf jaar in het buitenland pas in 2015 in Nederland geregistreerd, waardoor er geen autopas bij zit, en wellicht is 122.969 km wat weinig voor zo'n auto. Die onzekerheid vertaalt zich in een vrij lage prijs van €10.450 voor een S2000.