Tesla Truck krijgt twee motoren en 'crazy torque'

Teslabaas Elon Musk was gisteravond zo vriendelijk om wat nieuwe details over de aankomende Tesla Truck (dus niet de vrachtwagen, maar de pick-up) met ons te delen. Geen nieuwe afbeeldingen, maar een wel een berg features.

Ondertussen weten we natuurlijk wel dat we meneer Musk niet altijd even serieus moeten nemen als hij gedachten loslaat op Twitter, maar deze keer hebben we het idee dat het allemaal wel eens waar kan zijn. Hij vroeg namelijk wat we graag zouden willen zien op de nieuwe Truck en gooide daaropvolgend een hele hoop details van de gigantische wagen de wereld in.

Om even een korte samenvatting te maken van alle tweets: de truck zal onder andere twee elektromotoren hebben die alle vier de wielen aandrijven. De motoren leveren 'crazy torque' en houden het in samenwerking met het accupakket zo'n 400 tot 500 mijl (643 - 804 km) vol. De vering kan zichzelf aansturen afhankelijk van het gewicht van een eventuele lading en kan de auto hoger of lager laten liggen afhankelijk van het terrein (lager rijden op asfalt en hoger in de blubber). Ook komt er een systeem waarmee de laadruimte van de pick-up verlaagd kan worden zodat in- en uitladen makkelijker wordt.

Alsof het gevaarte nog niet praktisch genoeg klinkt, krijgt hij ook nog eens rondom 240 volt stekkerdozen zodat de eigenaar met zijn power tools aan de bak kan, en wordt de auto zeker geen 'dainty little buttercup of a truck', maar wordt hij groot genoeg zodat ene André The Giant er ook in kan zitten. Oh, en het dak wordt sterk genoeg zodat de auto zonder problemen erop kan belanden zonder dat de bestuurder klem komt te zitten. 

Als laatste liet Musk in de tweetathon nog even weten dat je nu zeker je Model 3 moet gaan updaten/kopen aangezien hij goedkopere opties heeft gekregen. En zoals we al weten betekent meer opties een kortere levertijd. Iets wat Tesla ook heeft aangegeven op de bestelpagina voor de Model 3. Een kale Model 3 komt in de VS pas over driekwart jaar, terwijl de Performance-editie er al over drie maandjes staat.