Video. Jon Olssons nieuwe G500 4x4² gebouwd in Nederland

Skiër en Youtuber Jon Olsson heeft weer eens een nieuw speeltje. Uiteraard is het geheel in camouflagewrap gehuld: zijn G 4x4² Lord Hans kreeg voor de gelegenheid een uitgebreide knipbeurt in Nederland.

In november maakte de wereld al kennis met Lord Hans, de naar Jon Olssons broer vernoemde Mercedes G500 4x4². De skier kondigde toen al aan dat hij de auto eigenlijk niet extreem genoeg vond en dat het een tussenstapje was voordat hij echt met het ding zou gaan rijden. Inmiddels was al duidelijk dat het dak van de wagen eraf zou gaan, maar sinds gisteren is de hele auto onthuld in een video.

Eigenlijk is een G550 4x4² veel te hoog om in Monaco in een parkeergarage te passen, vandaar dat de cabrio-versie goed uitkomt. Ook de voorruit is wat lager geworden, waardoor hij makkelijk naar binnen kan rijden. 

Waar Olsson zijn vorige twee builds bij Absolute Motors in Ridderkerk liet doen is deze auto door DTMobility gedaan, eveneens in Nederland. Dat bedrijf is gespecialiseerd in motorupgrades: uiteraard zit er een Akrapovič-uitlaatsysteem onder.

Ongetwijfeld staat de auto binnenkort weer te koop, want dat is een beetje het spelletje van Olsson. Zodra het bouwen af is, vindt hij het niet meer leuk en wil hij een nieuw project.