Gunther Werks bouwt 25 Porsche 400R's

Heeft u toevallig nog een Porsche 993 ergens staan en doet u er toch niets mee? We raden u aan om snel naar Gunther Werks te gaan. Ze kunnen uw simpele auto omtoveren tot de prachtige 400R.

Laten we eerlijk zijn: een Porsche 911 in de 993-variant is nu niet echt de mooiste Porsche ooit. Het is dan wel weer de laatste generatie 911's met een lüftgekulthe motor. Daarna haakten alle die-hard Porsche-fans af want 'watergekoeld is het grootste kwaad dat de mensheid ooit heeft kunnen bedenken'. Gelukkig zijn er bedrijven als het Californische Gunther Werks. Deze doet vrijwel hetzelfde als de alom bekende ombouwer Singer, alleen doet Gunther het zijn truukje op wat modernere Porsches, namelijk de 993. Singer doet zijn magie op de 964. Het bedrijf heeft nu te kennen gegeven dat ze beginnen met het om/verbouwen van 25 993's naar 400R's. 

Na tien maanden testen, kalibreren en aanpassen is Gunther Werks eindelijk klaar om de productie van de aangepaste 993 te beginnen. Wanneer u $525.000,- (450.914 euro) en uw 993 aan het bedrijf geeft, slopen ze als eerste de standaard 3,6 liter flat six uit de achterkant van de auto en vervangen ze deze door een vierliter-variant. Deze produceert 130 pk meer waardoor het totaal op 400 pk komt. Een goede eerste stap dachten wij.

De volgende stap is de buitenkant. Deze wordt aanzienlijk breder gemaakt met een widebody-kit van koolstofvezel. Om de gewichtsbesparing door te zetten plaats Gunther Werks ook een koolstofvezel dak. De nieuwe vleugel is instelbaar en de verlichting wordt uitgewisseld voor LEDjes. De hele auto komt een stuk lager bij de grond te liggen dankzij een nieuwe KW Clubsport schroefset en rolt op extreem dikke achterbanden van 315 mm breed.

Maar het belangrijkste gebeurt misschien wel aan de binnenkant, want voor meer dan een half miljoen dollar wordt ook hier niet op beknepen. Samen met de eigenaar wordt gekeken naar alle opties die zover gaan tot de soort en de kleur van de stiksels. "Like a handmade suit, each vehicle is tailored to its owner. From the interior and exterior combinations, to the suspension dampening, these vehicles are built to match each customer’s wants and needs," aldus Gunther Werks eigenaar Peter Nam.

De eerste drie conversies zijn al verkocht en worden volgend kwartaal geleverd. We vermoeden dan ook dat, net als bij Singer, de rest van de aangepaste Porsches binnen een poep en een scheet verkocht zijn.