Ferrari 250 GTO voor de betere doe-het-zelver naar de veiling

De laatste tijd wisselen flink veel Ferrari's 250 GTO van eigenaar. Dat gaat voor flinke bedragen, want er zijn maar 36 stuks. Toch? Nou nee, de 37e wordt binnenkort geveild. Nadeel: je moet hem zelf nog even in elkaar zetten.

Er is nog een nadeel: eigenlijk is dit een Ferrari 250 GTE en geen GTO. De stapel onderdelen was in 1988 van Fabrizio Violati, die op dat moment ook een echte GTO had. Daarom heeft hij in het chassis de volgende text laten aanbrengen: a faithful copy of my GTO #3851.

Toch is deze kopie een mooi exemplaar om in de garage te hebben. Alle onderdelen zitten er zowat bij: de stuurinrichting, het complete frame, het dak, de deuren, etc. Belangrijker: de V12-motor, met alles erop en eraan. Eigenlijk had Violati al de gehele 250 GTO bij elkaar gespaard. Desondanks is het project nooit afgemaakt. 

Aangezien je voor een originele 250 GTO tientallen miljoenen moet neerleggen, is het te verwachten dat ook dit ding enorm veel geld oplevert. De auto wordt dit weekend geveild op de Coys Blenheim Sale. Coys geeft helaas geen verwachting van de opbrengst, maar zegt alleen dat er geen minimumbedrag voor de supergrote Legoset is gegeven.

Je kunt echter ook gewoon wachten tot Ferrari zelf nog wat 250 GTO's gaat bouwen. Gezien het succes van de continuation series van Jaguar en Aston Martin denken ook de Italianen aan cashen met klassiekers.