Tiff Needell rijdt de Tesla GT P100DL racewagen

Racen met elektrische wagens, het is het net niet. Maar weet Tesla hier ook verandering in te brengen met de GT P100DL racewagens in hun eigen raceklasse? Onze favoriete presentator/coureur Steijn Schothorst Tiff Needell zocht het uit.

Elektrisch rijden is de toekomst, zo ver zijn we al. Maar of dat voor de autosport ook geldt moeten we nog zien. Elke keer als we weer een elektrische racewagen, of elektrische race zien mist er de emotie die het motorgeluid met zich meebrengt. Daarbij komt ook nog eens dat de voorbij zoevende auto's tot nu toe niet heel erg aantrekkelijk zijn naar te kijken. Maar er kwam een sprankje hoop bij ons naar boven toen men de Tesla-raceklasse Electric GT aankondigde. Wellicht gaat dit doen wat de Formule E niet lukt: kijkers trekken.

De Tesla GT P100DL racewagen is bijna klaar om mee te doen in zijn eigen klasse, maar voor dat het zover is kroop Tiff Needell al even achter het stuur. Hij mocht wat rondjes de GT P100DL aan de tand voelen op het snikhete circuit van Barcelona. We gaan niet spoileren hoe het afloopt, maar het gaat toch anders dan je zou verwachten.