Wolff: Red Bull-Honda is een serieuze titelkandidaat

De teambaas van Mercedes denkt dat Red Bull Racing een goede stap heeft gezet om met Honda te gaan samenwerken. Volgens hem brengt het ze in een positie om meerdere titels op hun naam te gaan zetten in de toekomst.

Red Bull heeft vorige maand het contract met hun motorleverancier Renault opgezegd. En hoewel de Fransen nu net alsof doen dat ze blij zijn om van Red Bull af te zijn en het team van Max Verstappen alleen maar spijt zal krijgen van de keuze, zijn andere partijen wel te spreken over de switch. Een daarvan is Mercedes teambaas Toto Wolff. Hij denkt dat de deal tussen de rode stieren en Honda niet alleen beter is voor beide partijen, maar ook nog eens voordelig zal zijn voor de Formule 1 in het algemeen.

Wolff denkt vooral dat Red Bull nu beter af is omdat het als een fabrieksteam kan fungeren. Daarmee hebben ze dus volledig zeggenschap over de auto en de motor omdat het laatstgenoemde niet gedeeld wordt met andere concurrerende teams. Dit zal volgens Toto vooral op de langere termijn een positieve uitwerking hebben. Hij denkt zelfs dat er uiteindelijk een wereldtitel uit te halen valt. Al zal er in het begin wellicht wat meer werk gedaan moeten worden om alles netjes op de rit te krijgen.

Naast alle goede woorden van de teambaas van Mercedes, houdt hij de samenwerking wel heel goed in de gaten. Vooral op het gebied van technische know-how kunnen de twee partijen elkaar extra versterken waardoor het vuur aan de schenen van Mercedes gelegd kan worden. Iets wat Mercedes volgens Wolff met open armen verwelkomt. Iets wat natuurlijk makkelijk te zeggen is als je de afgelopen vier seizoenen gewonnen hebt.

"I have no doubt that they will be competitive. The collaboration will make another step between Toro Rosso, Honda and Red Bull for next year. And with Red Bull’s technical capabilities and resource they will certainly be of great assistance to make the power unit progress."

Wat de switch van motoren daadwerkelijk zal gaan betekenen voor coureurs Max en Daniel, valt natuurlijk nog maar te bezien. Een ding is zeker: de relatie tussen Renault en Red Bull is niet meer te redden aangezien het moddergooien al begonnen is. Nu moeten we alleen nog afwachten of Ricciardo zijn krabbel zet onder het nieuwe contract dat de renstal hem heeft geboden.