Vettel: grotere tweedeling veld door derde DRS-zone Silverstone

Aan de vooravond van het GP-weekend op Silverstone heeft Sebastian Vettel een aardige observatie gedaan over de derde DRS-zone op het circuit. De Duitser verwacht dat deze het gat met de langzamere teams alleen maar groter maakt.

In een poging de F1-races dit jaar spectaculairder te maken, lanceert de organisatie momenteel als een malle extra DRS-zones op de circuits. Oostenrijk kreeg afgelopen weekend al een derde zone, en ook Silverstone heeft er dit jaar drie (hoi, Mario Kart!). Het unieke van de nieuwste DRS-zone in het Verenigd Koninkrijk is dat deze voor het eerst ooit ever niet op een recht stuk ligt: er zitten twee bochten in.

We zijn erg benieuwd hoe dit gaat werken, een open achtervleugel in twee hoge snelheidsbochten. Sebastian Vettel ook, maar de Duitse klassementsleider merkt er bij op dat het ding vooral ten goede zal komen aan de topteams. Deze hebben immers de meest uitgebalanceerde chassis' met grootste downforce, dus als iemand die bochten voluit kan nemen, dan is het wel een rijder van Mercedes, Ferrari of Red Bull. Het gevolg is dat de grote tweedeling in het veld alleen maar groter wordt, en dat kan nooit de bedoeling zijn, aldus Seb, die hier zeker een punt heeft.

Ook in Oostenrijk was het gat weer enorm: alleen het podium reed in dezelfde ronde, de nummer 4 (Grosjean) werd al gelapt. De Williamsen kwamen zelfs met twee rondes achterstand over de streep. 

Vandaag zijn de eerste vrije trainingen op Silverstone: de eerste begon om 11:00 uur, om 15:00 uur gaat de tweede van start. De kwalificatie staat zaterdag om 15:00 uur op het programma, de race start zondag om 15:10 uur. Het is de vraag in hoeverre gebruik wordt gemaakt van de derde DRS-zone: Max Verstappen liet gisteren in de persconferentie weten het wel te gaan proberen, maar ook te letten op nadelige effecten, zoals een extra last in de achterbanden. Deze gaan het met de hoge verwachte temperaturen al redelijk zwaar krijgen dit weekend, maar gelukkig nam Pirelli voor het eerst de harde (blauwe) compound mee.

Vorig jaar won Lewis Hamilton soeverein voor 'het beste publiek ter wereld', Verstappen en Ricciardo werden vierde en vijfde, nadat Vettels band in een laatste ronden stukging. Het was ook de race waarin Kvyat zijn teamgenoot Sainz van de baan beukte en waarin Jolyon Palmer in de opwarmronde al stuk ging. Alonso zette, met hulp van de regen, in Q1 de snelste tijd neer. Dit weekend wordt er echter louter warm weer verwacht, maar het is Engeland, dus je weet het maar nooit.