Maserati Levante GTS toont zich op Goodwood

De Maserati Levante kennen we vooral in Trofeo (590 pk) uitvoering, maar voor de iets minder sportieve mensch tonen de Italianen nu de GTS met een iets minder krachtige Ferrari V8.

Wat is er mooier dan als fabrikant op een festival dat in het teken staat van snelheid, je snelste model voor het eerst te tonen? Alleen heeft Maserati zijn kruit eerder dit jaar al verschoten en dus moeten ze het doen met de op één na snelste Levante: de GTS. 

Het nieuwste familielid van Maserati komt net onder de krachtigste broer, de Trofeo, te staan. De door Ferrari in elkaar gezette 3,8 liter biturbo V8 komt uit de Quattroporte GTS en levert dit keer geen 590 pk, zoals hij in de Trofeo doet, maar pompt er 549 paarden uit. Het koppel blijft wel op hetzelfde steken: 730 Nm. Daarmee scheurt de vierwielaangedreven SUV zichzelf van nul naar honderd in een zeer fijne 4,2 seconden. De topsnelheid ligt iets onder de 300 km/u (292 km/u om precies te zijn).

Zoals bij elke Maserati blijft betrouwbaarheid een probleem en daarom is het fijn dat je in de Levante GTS in heerlijke luxe op de ANWB kunt wachten. Standaard wordt hij met een volledig leren interieur geleverd en dit kan met een beetje extra cash geüpgraded worden naar full-grain Pieno Fiore natural leather, wat ook leer is, maar dan beter, of zo.  

Grappig detail is dat alle Levantes niet meer met een volledige automaat geleverd worden. Bestuurders krijgen vanaf nu ook zelf de mogelijkheid om te schakelen door de pook in het midden opzij te duwen. Tot nu toe was dit alleen mogelijk in de Trofeo. Ook is het Nerissimo pack aangepast waardoor elke nieuwe Trofeo nu uitgerust kan worden met donkere LED-koplampen en achterlichten, donkere uitlaten, algehele afwerking met zwart chroom en natuurlijk velgen met een donkere finish. Prijzen hoeven krijgen we niet te weten, want ook Maserati weet dat we alleen al van de BPM flauw vallen.